Dominique Klumper

Huidtherapeut - Physician Assistant (i.o.)

@Instagram

Huidtherapeut Dominique Klumper is lid van de beroepsvereniging voor huidtherapeuten NVH onder nummer 874 en heeft AGB-code 90102842. Daarnaast is zij geregistreerd in het KP (Kwaliteitsregister Paramedici), dat periodiek toetst of de geregistreerde voldoet aan de kwaliteitseisen om deskundigheid en bekwaamheid te waarborgen.

 

Op dit moment volgt Dominique de masterstudie Physician Assistant. In deze 2,5 jaar durende master vergroot zij haar medische basiskennis, specialiseert ze zich in bepaalde gebieden van haar vak en wordt ze binnen Nationaal Huidcentrum opgeleid om taken van de dermatoloog over te nemen. Naast haar werkzaamheden voor Nationaal Huidcentrum is Dominique klinisch trainer in diverse IPL- en lasersystemen.

 

Dominique: “Het mooiste aan mijn vak is dat ik door het oplossen of verminderen van (cos)medische klachten écht kan bijdragen aan iemands kwaliteit van leven. Je huid en de conditie ervan is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Ook onschuldige huidafwijkingen of huidaandoeningen kunnen iemand beperken of minder tevreden maken over zijn of haar uiterlijk. Een zo mooi en gezond mogelijke huid, daar werk ik elke dag met passie aan. Met mijn affiniteit voor laser- en lichtbehandelingen is Nationaal Huidcentrum voor mij een fantastische werkomgeving. De hoogwaardige apparatuur en producten waar wij mee werken vragen om een vakkundige en nauwkeurige benadering. En door samenwerking tussen de behandelaars kunnen wij bij Nationaal Huidcentrum een compleet behandelplan aanbieden. Als behandelaar vind ik een heldere voorlichting naar mijn cliënten toe belangrijk, zodat je begrijpt hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en hoe je zelf kunt bijdragen aan een optimaal resultaat. Informatie geven en cliëntveiligheid staan bij mij dan ook hoog in het vaandel.”

 

Het beroep ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel en vastgelegd in de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), artikel 34. Om deze titel te mogen voeren, rondde Dominique in 2012 de 4-jarige HBO opleiding cum laude af. Ook Psysician Assistant is een BIG-geregistreerd beroep.